Min terapeut hjalp mig med at have bedre relationer med mig selv og andre med denne 1 sætning

Gennem hele min barndom og college år, befandt jeg mig i usunde relationer, hvor jeg følte mig uelsket og ligegyldig. De fleste af dem indebar mig at give mere end jeg modtog, og den anden person respektløshed mine grænser. Nogle mennesker også brugt mig, engagere sig i dating fænomener som “breadcrumbing”, hvor du strengen nogen sammen med lille indsats og ingen intentioner om at begå, og “papirskreds”, hvor du tilfældigt og gentagne gange dukker op i en persons liv efter ghosting dem bare for at opbygge dit ego. Jeg afsige sig med disse adfærd og relationer, fordi jeg var ensom og vidste ikke, hvad de skal gøre. Jeg har altid håbet, at situationen ville blive bedre, så jeg blev.

Når jeg er såret, jeg står op for mig selv. Jeg elsker mig selv nok til ikke at finde sig i mindre end jeg fortjener.
Efter at udtrykke min smerte i en terapi session, min terapeut gav mig nogle hårde kærlighed, der endte med at ændre mit liv. “Vi lærer folk at behandle os,” sagde hun. Hun fortsatte med at forklare, at når vi viser nogens adfærd er okay ved ikke at stå op for os selv, de lærer de kan slippe af sted med deres usunde adfærd. Positiv forstærkning, eller tilskynde til en adfærd ved at reagere på den ønskede måde, er et psykologisk begreb, der kan spille ind i dette. For eksempel, når en fyr “papirclimøde” mig, jeg fortsatte med at reagere på ham, selv om han var ved hjælp af mig og fik mig til at føle ulykkelig. Fordi han fik, hvad han ønskede, og jeg fortalte ham ikke, at han sårede mig, han sandsynligvis antaget jeg var fint med den adfærd og regnede han kunne fortsætte med at gøre det uden konsekvenser. Heldigvis lærte jeg til sidst, hvad han gjorde, og holdt op med at tale med ham, men det tog mig en betydelig mængde tid. Selv om jeg tror misbrug situationer er langt mere kompleks end dette, så jeg gyldigheden i, hvad min terapeut sagde om min adfærd i min ikke-misbrug, men stadig usunde relationer. Jeg havde brug for at kommunikere, hvad der generede mig, og hvad mine behov var, hvis jeg nogensinde ville have mine relationer til at forbedre.

I en sætning vendte min terapeut mit liv. At høre hendes ord var svært, selvfølgelig, fordi jeg var nødt til at indse min skyld i situationen og mit ansvar bevæger sig fremad. Men takket være disse ord og hendes støtte, jeg er nu i meget gladere relationer, hvor jeg er mere kommunikativ og kender mit værd. Når jeg er såret, jeg står op for mig selv. Jeg elsker mig selv nok til ikke at finde sig i mindre end jeg fortjener. Når folk ikke kan eller ikke vil opfylde mine behov i vores forhold, jeg fokuserer mere på andre relationer – og jeg har ikke set sig tilbage. Og muligvis bedst af alt, lærte jeg, at jeg kan være selvhævdende og stadig modtage den utrolige kærlighed, jeg altid har ønsket. Dette har forbedret mit forhold til både mig selv og andre, fordi jeg lærte at anerkende og respektere mit værd og behov, samtidig med at kommunikere det med andre. Ved at gøre det, er jeg i stand til at forblive ærlig og tro mod mig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.