Ja, Resistance-Band Training er det værd – især hvis du har ledsmerter

Hvis du beskæftiger dig med ledsmerter, tanken om hug med en tung vægtstang i dit hjem – uden opsyn af en professionel – er forståeligt nok skræmmende, især hvis du er helt ny til at løfte vægte.

Du skal vide, at styrketræning kan gøres ved dem, der har ledsmerter – i virkeligheden, Arthritis Foundation hedder det kan være særligt nyttigt for dem, der lider med gigt.

Men hvis du er bekymret for, at håndvægte vil forværre dit ubehag eller efterlade dig med en skade, har du stadig muligheder på udstyr – prøv at skifte op din styrke-træning værktøjer med modstand bands i stedet.

Videoafspilleren indlæses. Dette er et modal vindue. Der blev ikke fundet nogen kompatibel kilde til dette medie.
“Generelt, hvis du er ny til styrketræning eller oplever en betydelig stigning i smerte, kan modstand bands være en bedre løsning over vægte,” Jennifer Heberton, PT, DPT, OSC, en fysioterapeut på HSS siger.

“Resistance bands give feedback til dine led i hele den fulde bevægelse af en øvelse. Dette giver mulighed for øget stabilitet i leddet gennem muskelaktivering og reducerer mængden af stress sat på ledfladerne.”

Fordi modstand bands tilbyde en let belastning til musklerne omkring de smertefulde led, Heberton forklarer de så giver dig mulighed for at prøve nye øvelser eller forskellige motion variationer med en “nedsat risiko for overbelastning af fælles overflader.”

Men det er ikke til at sige styrketræning med traditionelle håndvægte bør undgås, hvis du beskæftiger dig med ledsmerter.

Mens modstand bands give feedback, Heberton siger, at styrketræning kræver folk til at have “god kontrol og muskuløs stabilitet omkring leddene, så de kan flytte en vægt uden så meget feedback.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.