Hvor mange kulhydrater er i en banan? Lad ikke svaret skræmme dig væk fra at spise dem

Bananer har notorisk fået et dårligt ry for at være for højt sukkerindhold, men i sandhed, de ikke nødvendigvis indeholder en langt højere koncentration end andre frugter. “Hvad vi altid ønsker at se på første er kulhydrater, som nedbrydes til glukose (den fancy ord for sukker) i kroppen,” sagde Alix Turoff, en registreret diætist, ernæring konsulent, og personlig træner. Ifølge Turoff, du kan forvente at finde omkring 27 gram kulhydrater i en mellemstor banan (på omkring 118 gram).

Selv om kulhydrater er ofte den første ting forvist fra din kost, hvis du forsøger at tabe sig, kulhydrater, der er værdifulde give den mest let tilgængelige energikilde. “En banan indeholder endeløse fordele i form af essentielle vitaminer og mineraler, såsom kalium, calcium, mangan, magnesium, jern, folat, niacin, riboflavin, og B6,” sagde Bonnie Taub-Dix, RDN, forfatteren til Read It Before You Eat It: Taking You From Label to Table.

Sundhedsværdi
De fleste af os ikke får nok kalium, et næringsstof, der påvirker den måde, vores muskler fungerer, herunder vores hjerter. “En mellemstor banan leverer kun 105 kalorier og indeholder ingen fedt (for dem, der stadig er fedt-fobiske),” Taub-Dix sagde.

Videoafspilleren indlæses. Dette er et modal vindue. Der blev ikke fundet nogen kompatibel kilde til dette medie.
Fiber
En banan giver omkring tre gram fiber, så selv om frugten kunne være forstoppelse for nogle mennesker, kan dens fiber vise sig at være til gavn for andre. “For dem, der har diabetes, er det interessant, at kulhydrater i umodne, grønne bananer indeholder noget, der kaldes resistent stivelse, som kan hjælpe med at stabilisere blodsukkeret,” Taub-Dix sagde. “Hvis du tæller kalorier, en banan snack er en stor mulighed, da det giver en tilfredsstillende, rig smag og en cremet tekstur uden knirkende kaloriebank,” tilføjede hun. Men hvis du ser dit blodsukker, skal du sørge for at spise en moden banan sammen med nogle protein, som en spiseskefuld mandel smør eller nogle hytteost, at bremse absorptionen af kulhydrater.

Carbs
Lad os tage et kig på en medium banan. “Det har 27 gram kulhydrater og tre gram fiber,” Turoff sagde. “Hvis vi tager de 27 gram og trækker tre fra fiberen, får vi et nettokulhydrattal på 24 gram. Det betyder, at 24 gram kulhydrater i denne banan vil blive omdannet til sukker i kroppen.” Netto kulhydrater beregnet ved at tage mængden af samlede kulhydrater og trække kostfibre siges at være en mere præcis måde at bestemme, hvordan kulhydrater vil påvirke dit blodsukker niveau og vægtgevinst eller tab.

Sukker
Den samme banan indeholder imidlertid 14 gram sukker. Det betyder, at der er 14 gram naturligt forekommende fruktose eller frugtsukker. Tilføj til, at de 24 netto kulhydrater, og du har en “sukkerholdige” frugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.