Fauci stemmer støtte til Verdenssundhedsorganisationen efter Trump opsiger amerikanske forhold

Dr. Anthony Fauci, direktør for National Institute of Allergi og smitsomme sygdomme, udtrykte støtte til Verdenssundhedsorganisationen torsdag i en betydelig pause fra præsident Donald Trump, der meddelte i sidste måned, at USA vil opsige sit forhold til verdens førende offentlige sundhed organ.

“Jeg har beskæftiget sig med WHO nu i fire årtier. Jeg har en række kolleger, jeg har interageret med og fortsætter med at. Jeg har et meget godt forhold til generaldirektøren for WHO,” Fauci fortalte CBC News. “WHO er en ufuldkommen organisation. Det har helt sikkert gjort nogle fejltrin, men det har også gjort en masse godt. Verden har brug for en WHO.”

Trumps beslutning om at afslutte USA’s forhold til WHO midt i en global pandemi fik hurtig kritik fra begge sider af midtergangen. Hans træk fulgte en årelang mønster af skepsis af verdens organisationer, med præsidenten hævder i næsten enhver omstændighed, at USA blev udnyttet.

“Fordi de har undladt at gøre de ønskede og stærkt nødvendige reformer, vil vi være i dag at opsige vores forhold til Verdenssundhedsorganisationen og omdirigere disse midler til andre på verdensplan og fortjener, presserende globale folkesundhedsbehov,” Trump sagde i sidste måned.

Men Fauci sagde torsdag, “Jeg håber, at vi vil fortsætte med at drage fordel af, hvad WHO kan gøre – på samme tid, at de fortsætter med at forbedre sig selv .”

Hans kommentarer ekko budskabet fra direktøren for den amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse, Dr. Robert Redfield, der sagde i sidste uge, at hans agentur fortsætter med at arbejde tæt sammen med WHO, på trods af Trumps udtalelser.

“Jeg føler mig overbevist om, at den offentlige sundhed partnerskab, som vi har – selv om det kan ændres på en eller anden måde på politisk plan – Jeg tror ikke, det vil blive ændret i forhold til vores folkesundhed indsats, “Redfield sagde under en House Bevillinger høring om Covid-19 svar.

WHO er blevet kritiseret for at stole på officielle kinesiske regering tal vedrørende coronavirus, tal, at mange embedsmænd tvivl er korrekte. Den fik også kritik for et tweet den 14. januar, hvor de kinesiske myndigheders indledende undersøgelser ikke havde fundet klare beviser på overførsel af virussen mellem mennesker.

Kritikere har også sat spørgsmålstegn ved, om WHO er uafhængig nok i betragtning af Kinas stigende rigdom og magt. De peger på WHO’s overstrømmende ros af Kinas reaktion på pandemien.

Men sundhedseksperter, amerikanske lovgivere og verdens ledere har udtrykt bekymring over defundering af organisationen midt i en pandemi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.