Горбатий кит

Megaptera novaeangliae

Інформація та характеристики

Горбатий кит також відомий під назвою Юбарта і Губарт. Це дійсно кіт плавців, оскільки він не належить до сім'ї Balaenidae, що дасть йому назву кита, але навіть інакше, іспанською мовою він називається горбатим китом. Вони містичні китоподібні, тобто вони містять бороди замість зубів.

Розповсюдження горбатих китів

Вони поширені майже у всьому світі. Вони живуть у водах Атлантичного, Арктичного і Тихого океанів, а також в Беринговому морі і крижаних водах Антарктиди.

Вони пристосовані для життя як в тропічних водах, так і в полярних водах і згруповані в окремі популяції.

Опис горбатого кита

На відміну від інших видів ссавців, жінки більші, ніж чоловіки. Дорослі вимірюють від 12 до 16 метрів і важать до 36 тонн.

Вас також може зацікавити ... Кашалот

Мозочок становить 20% від загальної ваги мозку, і вони мають товстий шар жиру під шкірою, який ізолює їх від холодних температур. Товщина шару модифікується відповідно до віку, часу і фізіологічного стану рота.

Колір плавників має поєднання білого і чорного, хоча вони можуть бути одного кольору. Спина темна, а вентральна частина змінюється від темної до білої або плямистої.

У голові і щелепі вони мають виступи, що називаються волосяними фолікулами.

Вони є повільними плавцями, будучи максимальною зареєстрованою швидкістю 27 км / год, але зазвичай вони роблять це від 8 до 15 км / год. Вони можуть занурюватися до 7 метрів протягом 20 хв.

Горбатий кит - Megaptera novaeangliae

Поведінка горбатих китів

Вони живуть у невеликих, нестабільних групах. Відносини між матерями і потомством частіше. Вони зазвичай збираються разом у часи рясної їжі, особливо в антарктичних водах.

У групах вони більш агресивні, ніж індивідуально. Така поведінка проявляється при захисті інших членів або наближаються до зловмисних кораблів.

Вони соціальні з іншими видами китів і навіть з птахами, які приходять споживати ту ж їжу.

Горбаті кити випускають довгі і дуже сильні "пісні". Вони робляться через їх носову порожнину, тому що їм бракує голосових зв'язок.

Годівля горбатих китів

Вони харчуються влітку, а взимку вони переживають свої запаси. Вони споживають багато криля і шкіл риби, таких як лосось, оселедець, скумбрія, серед інших.

Для полювання вони зазвичай атакують свою здобич безпосередньо або оглушають їх за допомогою дуже сильних рухів у воді, зроблених з їх плавниками.

Інша техніка, що використовується, за допомогою "бульбашкової сітки", де деякі люди плавають у колах навколо шкіл риби, випускаючи бульбашки повітря через свої дихальці. Ця сітка стає меншою і меншою, змушуючи рибу "стрибати" і потрапляти в підготовлені відкриті щелепи юбарта. Ці мережі можуть вимірювати неймовірно до 30 м в діаметрі, і це вимагає багато спільної роботи.

Відтворення горбатого кита

Для розмноження чоловіки агресивно стикаються, щоб мати доступ до самок у теплі. Статева зрілість обох досягається у віці від 4 до 5 років і зазвичай відбувається спарювання кожні два роки.

Період вагітності триває від 11 до 11,5 місяців, а при народженні теля має довжину 4,5 метра. Вони годуються грудьми протягом року для молока, багатого білками, жиром, лактозою та водою, але можуть годувати себе у віці 6 місяців.

Загрози горбатого кита

Його єдиними природними хижаками є косатки.

Протягом 20-го століття цей вид був жорстоко забитий в перебільшених кількостях людиною, що спричинило її сприйняття як серйозну справу, і тепер цифри більш контролюються. Незважаючи на це, за оцінками, у всьому світі існує близько 6 тисяч горбатих китів. Основною причиною смерті є наслідок зміни клімату.

Полювання на деякі аборигенні популяції, заплутування в рибальських інструментах і зіткнення човнів значно зменшили їхнє населення.

Стаття, що стосується горбатого кита

Сірий кит