Mesonychoteuthis hamiltoni

Колосальний кальмар є одним з тих морських істот, які, здається, взяті з фантастичної історії. Цей молюск роду Mesonychoteuthis є найбільшим кальмаром, відомим досі.

Деякі люди знають це під назвою антарктичної кранкілурії.

Опис

Його загальна назва говорить все: це дійсно колосально. Мова йде про тварину довжиною від 12 до 14 м і вазі 750 кг.

Його зовнішня анатомія складається з стабілізуючих ребер, мантії, величезних очей, восьми рук, сифона, двох великих щупалець для годування і присосок, як і будь-який інший кальмар, але різниця в розмірі кожної з цих частин.

Мантія є головною частиною тіла, тому що вона містить органи так само важливі, як серце і шлунок. У нижній частині розташована воронка, за допомогою якої він перекачує воду за допомогою реактивного двигуна. Над мантією розташовані невеликі стабілізуючі ребра.

Кожне очне яблуко має вимірювання 30 см в діаметрі, найбільше в царстві тварин.

Очі розташовані нижче мантії. Кожне очне яблуко має розмір 30 см в діаметрі, найбільше в царстві тварин, і з ними ви можете побачити біолюмінесцентну здобич у темряві. Незважаючи на те, що це дуже великий кальмар, його мозок дуже маленький.

У щупальцях для годування містяться дрібні, гострі, обертові гачки, якими тримається їжа. Вони настільки довгі, що досягають видобутку до 10 метрів. Після захоплення вони ведуть його до вершини, де вона буде розбита на частини.

Забарвлення колосального кальмара є червонуватим з деякими білуватими ділянками. Текстура шкіри м'яка і дуже вологі.

Розподіл колосального кальмара. / Зображення публічного домену. Вікіпедія.

Розподіл і середовище проживання

Вона має полярне розповсюдження на крайньому півдні планети, тобто оточує антарктичний континент, що простягається на південь від американського і африканського континентів, а також у водах Нової Зеландії.

Молоді екземпляри колосальних кальмарів рухаються до глибин, що не перевищують 1000 метрів. Вважається, що дорослі, хоча і не були помічені, живуть на глибині 2 200 м, оскільки піки дорослих були знайдені в деяких кашалотах, ссавцях, які, як правило, харчуються на цих глибинах.

Їжа

Відсутність світності його водного середовища може бути дуже важким для більшості морських тварин, яких ми знаємо, але не для колосальних кальмарів. Це засноване на його відмінному баченні і його годівлі щупалець, які зазвичай вимірюють в два рази довжину тіла.

Ці безхребетні харчуються глибоководними рибами та кальмарами різних розмірів, у тому числі гігантськими кальмарами. За допомогою дзьоба і радули їжу роздавлюють на дрібні шматочки, які можна легко з'їсти.

Це дійсно не вдалося спостерігати дорослої їжі, але з дослідженням менших кальмарів, більш-менш вчені можуть отримати уявлення про кількість їжі, що колосальні потреби. Наприклад, хек вагою 5 кг може зробити 500 кг кальмарів до 200 днів.

Поведінка

Невелике прицілювання, яке було проведено в колосальних кальмарах у поєднанні з його далеким природним середовищем існування, зробило його дослідження в цілому дуже важким.

Вчені припускають, що це тварина повільних рухів, які зазвичай демонструють несподівані агресивні поведінки.

Відтворення

Вважається, що колосальні кальмари розмножуються лише один раз у житті протягом всього п'яти років, що є часом їхньої короткої тривалості життя.

Запліднення виконується, коли самці вводять сперматофори безпосередньо в руки жінки. Це трохи дивно, але це дуже поширене в світі кальмарів. Вважається, що жінки відпускають у воду мільйони розвинених яєць, і багато хто з них пожирають глибоко сидячі хижаки. Ті, що ні, ростуть дуже швидко, досягаючи колосального розміру за короткий час.

Загрози та збереження

Стан збереження: "Малий концерн"

Як природні загрози є кашалоти ( Physeter macrocephalus ) та інші колосальні кальмари. Досліджувана шкіра деяких кашалотів показала кубкові відмітки величезних розмірів, які не відповідають гігантським кальмарам, тому вважається, що ці китоподібні одонтоцети живляться ними. На стадії розмноження вони вразливі до сотень м'ясоїдних морських організмів.

Через глибину, в якій вони знаходяться, їхній охоронний статус має статус "Мінорного концерну" відповідно до Червоного списку МСОП, оскільки їхні загрози, пов'язані з людиною або природними причинами, невідомі, отже, не існує Заходи збереження, що запобігають угрозам у майбутньому. Для вивчення їх поширення, поведінки та розмноження необхідно вивчити дорослі особини, щоб оцінити можливі проблеми, такі як надмірний вилов або забруднення океану.