Citroner

En krydsning mellem citron og bitter appelsin, citroner (Citrus limon) er en af de oprindelige citrusfrugter. Sunny gul farve, oval, med en tekstureret skræl og segmenteret indre kød, der er to grundlæggende typer af citroner: sure og søde. De mest almindelige sure, eller sure, sorter er Eureka, almindeligvis kaldet “supermarked citron”, og Lissabon. Den søde og glat-flået Meyer citron er faktisk en hybrid af en citron og mandarin orange.

En citron har blot 22 kalorier, men pakker 20% daglig værdi (baseret på 2.000 kalorier om dagen) af mættende kostfibre og 139% daglig værdi af antioxidant C-vitamin, samt kraftfulde sundhedsfremmende planteforbindelser. Friske citroner er tilgængelige hele året, men deres højsæson er maj til august.

Flavonoider

Flavonoider, blandt planteforbindelserne i citrusfrugter, herunder citroner, har vist sig at påvirke hjerte- og hjernesundhed betydeligt og kan potentielt forebygge hjerte-kar-og hjerneskadelige sygdomme, såsom demens (Næringsstoffer, 2018).

Ny videnskab afslører potentialet i en anden flavonoid i citroner, naringenin, for dens anti-diabetiske effekter (Biomolecules, 2019). Blandt de mange fordele ved C-vitamin har det vist sig at være effektivt i både forebyggelse og vedligeholdelse af sunde led hos mennesker med slidgigt (Medical Archives, 2019).

Prøv disse tips til at bruge citroner

Citroner bringe det bedste frem i andre fødevarer. Brug juice i vinaigrettes og marinader, drysset over fisk og skaldyr, fjerkræ, sauteed grøntsager, fuldkornsside retter og frugt eller som en farve-pop garniture til fødevarer og drikkevarer, eller bruge gejst i bagværk og desserter. Vælg tyndere-flået frugt, der er tung for sin størrelse for at sikre mest kød. Undgå grønne på huden, hvilket betyder, at det er undermoden; citroner modnes ikke af træet. Overmodne frugter vil blive rynket, kedelig-farvet og alt for blød eller hård.

Frisk tip: Opbevar citroner ved stuetemperatur op til en uge, opbevares i køleskab omkring en måned, eller fryse citronskal og saft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.