Дельфін

Сім'я Delphinidae

Інформація та характеристики

Дельфіни (Delphinidae), які зазвичай називають океанічними дельфінами, є частиною сімейства китоподібних одонтоцетів (зубчастих), що дуже різноманітна, вона складається з більш ніж 30 видів, згрупованих в 17 родах. Члени цієї сім'ї присутні у всіх океанах світу, а також у морях і навіть в річках.

Опис дельфіна

Вони мають витягнуту морду і голову з отвором для дихання. Його вимірювання коливаються в межах від 1,2 до 9 метрів (останній у випадку косаток ). Самці більші за самок.

Вас також може зацікавити ... Дрібниці про розумних тварин

Дельфіни випускають звуки, виконують танцювальні рухи і вискакують з води, щоб спілкуватися, орієнтуватися і захоплювати здобич. Крім того, вони використовують ехолокацію, що дозволяє їм мати більше інформації про свою здобич під час полювання. Його звуки поділяються на частотно-модульовані свистки, сплески звуків і клацання. Останні використовуються під час ехолокації.

Їх веретеноподібне (витягнуте) тіло дає їм можливість плавно плавати і зменшувати водостійкість рухів. Її хвостовий плавник дозволяє рушію і грудним плавцям направляти їх, коли вони плавають. Щелепи дельфінів притаманні гомодонтажному зубному ряду, тобто зуби рівні один одному.

Мозок цих китоподібних є відносно великий і добре розвинений, оскільки вважається одним з найрозумніших тварин у світі і необхідний як у розважальних центрах, так і в медичних закладах для лікування дітей та дорослих з обмеженими можливостями. Це, звичайно, породило змішані думки.

Годування Дельфіна

Вони хижаки. Дрібна риба і кальмари є основними продуктами в раціоні дельфіна.

Щоб полювати, вони використовують ехолокацію, за допомогою якої вони можуть знайти морських тварин, поки вони не будуть поховані в піску. Вони також виконують інші прийоми, такі як «потрапила риба», яка використовується в основному видами дельфінів афаліни. Тут дельфіни утворюють групи, де вони оточують риб, що їх залякують, щоб вони відокремилися від лав, утворених сотнями. Орка, з іншого боку, пожирає тюленів, пінгвінів, птахів і навіть сірих китів, особливо молодих або старих і хворих дорослих.

Орка, погано називається "косатка", має хитрість підходити обережно, щоб здивувати свою здобич; Коли вони знаходяться в місцях, ближче до полюсів, вони, як правило, потрапляють у крижані береги, так що тварини, які там, втрачають рівновагу і потрапляють в море.

Дельфіни

Смугастий дельфін
Довгоногий акробат-дельфін
Загальний океанічний дельфін
Рожевий дельфін
Африканський дельфін

Відтворення дельфіна

Період вагітності варіює залежно від виду, але зазвичай триває від 11 до 12 місяців, за винятком косатки, що може тривати до 17 місяців. Зазвичай у дельфінів є молоді.

Чоловіки, як правило, агресивні під час стадії спарювання через вміння отримувати самку. Статева активність починається до досягнення статевої зрілості. Науково доведено, що дельфіни мають статеві стосунки не тільки через необхідність розмноження, але й через встановлення соціальних зв'язків.

Хижаки Дельфіна

Єдиними хижаками дельфінів є деякі види акул і людини. У деяких випадках косатка також представляє небезпеку, особливо для дрібних видів дельфінів.

Загроза, яка не тільки впливає на цих китоподібних, але й на все морське біорізноманіття, є забруднення океанів, морів і річок, які щодня отруєні пестицидами, промисловими та сільськогосподарськими відходами, які загрожують життю виду. Глибокі рани дельфінів, виготовлених на човнах, також є поширеними. Смерть цих китоподібних також поширена, тому що вони потрапили в безвідповідально забуті рибальські мережі. В даний час в Японії відбувається жорстока різанина проти дельфінів, тому що вони вважаються гастрономічним делікатесом і користуються перевагою багатьох їх частин тіла.