5 måder din kost kan hjælpe lette symptomer på endometriose

Endometriose påvirker cirka én ud af 10 kvinder i løbet af deres reproduktive år, ifølge American College of Obstetrikere og gynækologer. Men mange lider af symptomer i årevis, før de er diagnosticeret. Kun på det tidspunkt kan patienter arbejde med deres læger til at finde måder at håndtere almindelige symptomer på endometriose som lammende menstruationskramper, smertefuld sex, og træthed.

Mens der er medicin og kirurgiske procedurer, der kan bidrage til at bringe lindring, nogle mennesker forsøger at styre deres symptomer på andre måder, herunder at foretage ændringer i deres kost og livsstil. Som en registreret diætist, der har specialiseret sig i kvinders sundhed, har jeg lært, at desværre, de data, der omgiver kost og endometriose er skammeligt begrænset. Men mens der ikke er nogen klare anbefalinger til kostændringer, der kan reducere symptomerne på endometriose, beviser findes for at antyde, at visse fødevarer kan hjælpe. Her er fem tips jeg giver mine kunder.

Sip på grøn te
Bytte en sukkerholdig sodavand til en grøn te er en enkel og hyggelig anbefaling, at kunderne ofte er glade for at følge. Hvis du har en diagnose af endometriose, en komponent findes i grøn te kaldet EGCG er et hemmeligt våben, du ønsker at holde i deres baglomme. I en undersøgelse offentliggjort i Human Reproduction, EGCG viste sig at forhindre nye endometriotiske læsioner fra formning, hvilket tyder på, at det kan være et terapeutisk middel til sygdommen.

Er du ikke fan af grøn te? Hvid, oolong, og sort te indeholder også EGCG, som gør fødevarer som pærer, tranebær, og pekannødder.

Spis laks og andre fede fisk
En af de bedste kilder til omega-3 fedtsyrer er koldt vand fede fisk som laks. Omega-3 fedtsyrer tilbyder et væld af fordele for kroppen, den ene er, at de fungerer som en anti-inflammatorisk middel. Data tyder på, at en kost rig på omega-3 fedtsyrer reducerer prostaglandiner og kan igen resultere i mindre alvorlige menstruationssmerter og samlede inflammation.

I en undersøgelse udført på kvinder med svær menstruationssmerter (ikke specifikt på grund af endometriose), kvinder blev enten givet ibuprofen eller 1,000 mg fiskeolie om dagen. Resultaterne tyder på, at fiskeolie gruppen havde mindre intens smerte og fiskeolie synes at faktisk være en bedre behandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.