Блакитний кит

Balaenoptera musculus

* Зображення надано NOAA

Синій кит, який також називають rorqual blue, містик китоподібних (у нього є бороди замість зубів), що належить до сім'ї Balaenopteridae. Він славиться тим, що є найбільшою твариною на Землі, що досягає 30 метрів у довжину.

Розповсюдження синього кита

Кажуть, що блакитний кит є космополітичним, оскільки він поширений по всьому світовому океану, крім Арктики. Вона також не зустрічається в деяких морях, таких як Берінг, Середземне море і Охотськ.

Вона переважно мешкає в континентальних шельфах і відкритих льодових полях, хоча її присутність зафіксована в глибоких морях. В даний час в північній частині Тихого океану і Північної Антарктиці зберігаються найбільші популяції синіх китів у світі.

Вас також може зацікавити ... Кашалот

Опис синього кита

Синій кит є найбільшою твариною, зареєстрованою у світі. Кажуть, що він займає третю позицію в довжину після гриви медузи лева і черв'ячного шнура черевика, і він перевершує висоту старих динозаврів. Неймовірно, що він має довжину до 30 метрів і важить від 170 до 180 тонн. Зразки, що населяють південну півкулю, зазвичай більші, ніж у північної півкулі, і жінки, як правило, більше, ніж самці.

Його тіло витягнуте і має широку голову. У верхній її частині є 2 дихальних отвори або дихальця, які є отворами, через які він дихає. Замість зубів у неї є білі бороди, кератинові структури схожі на щетинки кисті або мітли і служать для захоплення маленької здобичі. Його велика мова важить 2,7 тони і може утримувати 90 тонн води і їжі всередині його щелепи. Серце важить близько 600 кг.

Фото надано: Національним управлінням океаніки і атмосфери США

Незважаючи на великі розміри, що характеризують його, блакитний кит може досягати швидкості 50 км / год, коли його інстинкт сприймає деяку загрозу поблизу, хоча зазвичай його переміщення становить 22 км / год, а коли він живить, він знижує ще більше до 5-6,5 км / год. h. Ви також можете пірнати на глибину 100-500 метрів.

Цей морський гігант здатний залишатися під водою протягом 10-20 хвилин, а потім вийти на поверхню і випустити щільний струмінь пари, який можна побачити на відстані декількох метрів, оскільки вдається досягти висот, що варіюються від 6 до 12 м. Його вражаюча ємність легень становить 5000 літрів.

Поведінка синього кита

Взагалі китові вусаки більш одинокі, ніж дельфіни. Можна було побачити тільки синіх китів, парами або невеликими групами з 7 особин. Тільки в деяких випадках до 60 з них можуть бути об'єднані в одному районі, особливо коли є велика кількість їжі.

Більшість популяцій Balaenoptera musculus мігрують: вони зимують у теплих водах низьких широт, навесні ведуть курс на холодну воду поблизу північних і південних півкуль, проводять літнє годування у високих широтах і восени вони повертаються в теплі місця. Тільки деякі популяції вважають за краще не мігрувати.

Відомо, що синій кит виробляє звук більш інтенсивний, ніж у будь-якої іншої тварини.

Годування синім китом

Її дієта базується, головним чином, на крилі, і може споживати до 40 мільйонів цих ракоподібних на день. Як тільки він закриває щелепу, він виймає надлишкову воду, тримаючи їжу бородою. Інші види, між іншим, поглинаються цим ссавцем, таким як дрібні риби, кальмари та інші ракоподібні.

Синій кит потребує приблизно 1,5 мільйонів калорій на день, щоб отримати достатньо енергії, щоб підтримувати її активними.

Відтворення синього кита

Досягає статевої зрілості від 5 до 10 років. Період вагітності триває близько 10 і 12 місяців, а самка народжує одну теля кожні 2 або 3 роки, які народжуються взимку в теплій воді з низьких широт. При народженні вони становлять від 7 до 8 метрів в довжину і важать до 3 тонн, а також бегемот у зрілому віці. Молодняк харчується грудним молоком близько восьми місяців.

Синій кит має довгу тривалість життя, що оцінюється принаймні 80-90 років.

Фото надано: Національним управлінням океаніки і атмосфери США

Хижаки синього кита

Єдиною морською твариною, яка зазвичай атакує синього кита, є orca, але, оскільки це дуже великі китоподібні, воліє стикатися з молодими або старими і хворими дорослими. Синій кит - це вид, який загрожує вимиранням через декілька факторів. Серед них - загибель декількох екземплярів внаслідок травм, спричинених великими судами, або затримання в рибальських мережах. Аналогічним чином глобальне потепління призвело до того, що океанічні моря змінюють свою температуру, а тому виживання криля та інших видів, необхідних для кита, стає під загрозою.

В даний час полювання на синього кита карається на будь-якому континенті з 1966 року, хоча відомо, що це не завжди поважають групи нелегальних мисливців по всьому світу, які користуються перевагами різних частин своєї анатомії. Червоний список Міжнародного союзу охорони природи класифікує блакитного кита як вимираючого виду.

5 Цікавість Синього Кита

Раніше в Антарктичному морі знаходилося найбільше населення синіх китів.

-Вага одного синього кита в порівнянні з 35 слонів.

- Людина невеликого кольору обличчя може ідеально вписатися в одну з головних артерій синього кита.

- Кістки її плавців подібні до кісток людської руки, з усім і пальцями.

- На відміну від риби, нічого не рухається хвіст зверху вниз, а не з боку в бік.

5 Статистичні дані синього кита

- У період між 1914 і 2013 рр. Загальна чисельність блакитного кита зменшилася на 70-90%.

- 25% зрілих синіх китів показують шрами від нападів косаток.

- Ваш мозок становить лише 0,007% вашої загальної маси тіла.

- Лише в південній півкулі близько 190000 до 1967 року померло близько 350 000 синіх китів.

-З кінця синього кита радянського полювання, населення в Антарктиді збільшується приблизно на 7,3% на рік.

Статті, пов'язані з Blue Whale

Горбатий кит